Yarnit

Yarnit, oldukça profesyonel görünen bir dijital içerik geliştirme platformu. Gerek üretebildiği çıktı çeşitliliği gerek kompleks editörü gerekse medya kütüphaneleriyle profesyonel bir araç. Belirli gelişmeye açık alanları olmakla birlikte, Yarnit oldukça etkileyici bir iş çıkarmış gibi görünüyor. Zira bu platform, üretken yapay zeka teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte içerik üretme süreçlerimizi tamamen değiştirmemiz gerekebileceği yönündeki tahminleri doğrular nitelik bir somut örnek sunuyor.

Tüm platform, içeriğinizin esasını ve içerik üretim sürecinizin kendisini yapay zeka desteği etrafında kurguluyor. Klasik bir multimedya editöründe olacağı üzere, önce medyalarımızı ve metin parçalarını belirleyip daha sonra birtakım görsel şablonlar ve dijital varlıklarla bunlardan bir storyboard yaratmıyoruz. En baştan itibaren içeriğin mesajına konsantre olmamızı sağlıyor platform. Önce konumuzu, sonra bu konuyu nasıl ele alacağımızı daha sonra içeriğin hedefindeki kitlede bırakmak istediğimiz etkiyi ve elbette içeriğin formatını seçerek üretim sürecine başlıyoruz. Bundan sonraki her bir aşamada yapay zeka desteğine odaklanıyoruz. Gerek fikir üretmek için, gerek outline/akış üretmek için, gerek istatistik derlemek için gerek araştırma sonuçlarına ulaşmak yapay zeka desteği bir buton kolaylığında kullanıma sunuluyor. Böylece hem hızlı hem esnek bir tasarım süreci yürütüyoruz. Ama yaratılan asıl değer hız veya kolaylıktan ziyade, vermek istediğimiz mesajlara odaklanabilmemiz. Yapay zeka desteğinden elde ettiğimiz çıktılar oldukça tatmin edici.
Sosyal medya iletilerinden, sunumlara ve hatta infografiklere kadar pek çok farklı türde çıktı üretmek mümkün. Platformun en büyük sınırlılığı ise editör ve ara yüz konusu diyebiliriz. Yarnit, UI (ara yüz tasarımı) konusunda başarılı olsa da UX (kullanıcı deneyimi) için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Fakat bu kolaylıklar iyileştirilebilecek bir nokta.